ابوبکر اونق تنها بسیجی شهید روحانی اهل سنت از قوم ترکمن در استان گلستان است که هنگام مقابله با متجاوزان بعثی در عملیات بیت المقدس بر اثر اصابت ترکش به سر شهید شد.
ابوبکر اونق فرزند تاجقلی در اول فروردین سال ۱۳۳۷ در روستای “اونق یلقی” از توابع شهرستان آق قلا در استان گلستان به دنیا آمد و تحت تربیت پدری روحانی دوران کودکی را سپری و تحصیل خود را در دوران ابتدایی در زادگاهش سپری و سپس وارد حوزه علمیه آق قلا می شود.
این شهید بسیجی در سن ۱۲ سالگی پدرش را از که از روحانیان اهل سنت منطقه بود از دست داده ولی این حادثه او را از تحصیل بازنمی دارد و به فراگیری علوم دینی نزد استاد حاج مهدی آخوندی به روستای ” قراقیچی” رفته و از محضر آخوند عبدالرحمان تنگلی نیز تا سال ۱۳۵۸ بهرمند می شود.
شهید اونق با رضایت استاد خود در آزمون ورودی مدرسه تربیتی و قضایی قم شرکت و پس از قبولی راهی این شهر مقدس برای ادامه تحصیل می شود. وی در تعطیلات دانشگاه هم به روستاهای اطراف زادگاه سرکشی و برای وحدت شیعه و سنی و تحکیم پایه های انقلاب در میان مردم سخنرانی می کرد.
اندیشه اونق در رابطه با حفظ نظام جمهوری اسلامی او را به میدان جهاد کشاند و به همراه دوستانش در نبرد با دشمنان شرکت تا اینکه ۱۶ فروردین سال ۱۳۶۱ در سن ۲۴ سالگی در عملیات بیت المقدس و در جاده خونین شهر بر اثر اصابت ترکش به سر شهید شد.
فرزند شهید: پدرم از طلاب فعال در تحکیم وحدت بود
یکی از فرزندان شهید ابوبکر اونق درباره پدرش می گوید: پدرم به گفته دوستان و آشنایان چه در زمان تحصیل در حوزه اهل سنت و چه در زمان تحصیل در قم همواره یکی از طلاب فعال در جهت تحکیم وحدت بین شیعه و سنی بود.
فرزند شهید اظهار داشت: زمانی که پدرم در ترکمن صحرا بود، در حالی که در آن زمان کمتر کسی از اهل سنت همکاری قابل توجهی با ارگان های انقلابی داشت؛ شرکت فعال در برنامه های سپاه پاسداران و جهادسازندگی وقت داشت، همچنین بیشتر دوستان و همکلاسی های او از طلاب شیعه و در مباحث احکام و عقاید با هم نشست های دوستانه داشتند.
ثمره ازدواج شهید اونق، یک پسر و سه دختر است.
مزار این شهید والامقام در روستای “آق کش” آق قلا است.
گلستان که بدلیل تنوع اقلیم و جمعیت از آن به عنوان ایران کوچک نام برده می شود، اقوام و مذاهب مختلفی را در کنار هم جای داده است و قوم ترکمن در دوران دفاع مقدس حدود ۵۰۰ شهید برای پایداری و بالندگی انقلاب اسلامی تقدیم میهن کردند.