یکشنبه, آذر ۴, ۱۴۰۳
spot_img
خانهگزارشگزارشی از برگزاری اولین جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن در مشهد

گزارشی از برگزاری اولین جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن در مشهد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان ترکمن به نقل از شهرآرا، داستان‌های زیادی در تاریخ ادبیات جهان با موضوع «اسب» و «اسب‌دوانی» خلق شده که شمار زیادی از آن‌ها جلوی دوربین بهترین کارگردانان سینمای جهان رفته است؛ از «زیبای سیاه» دیوید اسمیت در دهه20 میلادی گرفته تا «همه اسب‌های زیبا»ی بیلی باب تورنتون که در آغاز هزاره سوم به روی پرده رفت و موفقیت زیادی روی گیشه داشت. داستان‌هایی که در همه آن‌ها رگه‌هایی از عشق میان اسب و مالکش موج می‌زند. وابستگی انسان به اسب، این موجود زنده زیبا، با آن یال‌هایی که در باد طبع شعر گیسوانی شاعران را بر می‌انگیزد، دلبستگی آشنایی است که می‌توان در رابطه میان این دو پیدا کرد. برگزاری جشنواره‌های زیبایی اسب در سراسر جهان مرسوم و در کنار مسابقات اسب‌دوانی که از پُرتماشاگرترین برنامه‌های ورزشی است، ساعت‌ها قاب تصویر دوربین‌های تلویزیونی را پُر می‌کند. دراین‌میان اسب‌های ایرانی با نژاد ترکمن از زیباترین اسب‌های جهان هستند که هرساله شمار زیادی از توریست‌های علاقه‌مند به صنعت اسب را به ایران می‌کشاند و پای صادرات اسب ایرانی را به اقصی‌نقاط دنیا باز می‌کند. نخستین جشنواره زیبایی‌ اسب اصیل ترکمن در شرق کشور به میزبانی مشهد برگزار شد تا شیرینی و حلاوت تماشای «همه اسب‌های زیبا» در قاب یک روز جشنواره‌ای در خطه خورشید، بر دل علاقه‌مندان به این رشته ورزشی و حتی آن‌ها که تنها به تماشای زیبایی این اسب‌ها دلخوش‌اند، بماند. جشنواره‌ای که از صفر تا صدش به میزبانی انجمن سوارکاری مشهد برگزار شد و خروجی‌اش بازگشت شکوه فعالیت و قدرت خراسان رضوی در حوزه اسب‌دوانی بود.

 

میهمانی اسب‌های زیبای ایرانی در شهر
مجتمع سوارکاری فردوسی مشهد در فاصله بسیار نزدیک به سه‌راه فردوسی است؛ محل برگزاری نخستین جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن که از حوالی ساعت9 صبح روز آدینه پُر از جمعیت بود. ترافیک عجیب پارکینگ این مسابقات، کار را برای میزبانی برگزارکنندگان سخت کرده بود؛ اما ماجرای «داستان اسب‌های زیبا» علاقه‌مندان را به تحمل کم‌وکاست‌ها و برگزارکنندگان را به رفع‌ورجوع سریع آن ترغیب می‌کرد. 126رأس اسب از سراسر کشور جلوه‌هایی از اصالت و زیبایی خود را در مانژ اصلی محل برگزاری جشنواره به نمایش عموم می‌گذاشتند و داورانی بین‌المللی به ثبت امتیاز این زیبایی‌ها در میانه میدان می‌پرداختند. البته تنها حرارت و هیجان این نمایش درخشان زیبایی اسب اصیل ایرانی در میانه میدان نبود و بیرون از مانژ اصلی و در زمین‌های دیگری که اسب‌ها آماده ورود به میدان می‌شدند، جوان و پیر مشغول ثبت قاب‌های ماندگار در صفحه زندگی‌شان بودند. بازار سلفی با اسب‌های اصیل ایرانی داغ بود و هراز‌گاهی هورمون هیجان اسب‌های ترکمان، هیجان بیرون زمین را از مانور درون میدان بیشتر می‌کرد.

 

میزبانی درراستای پرورش اسب‌های اصیل
سیدعلی‌اصغر صفوی، دبیر اجرایی جشنواره اسب‌های ترکمن، درباره این جشنواره گفت: جشنواره اسب‌های اصیل ترکمن برای اولین‌بار است که در مشهد اجرا شد و قصد داریم هر سال این رقابت‌ها را در سطح وسیع‌تری برگزار کنیم تا سهمی در پرورش اسب‌های اصیل ترکمن داشته باشیم. با اینکه اولین‌بار بود چنین‌جشنواره‌ای در مشهد برگزار می‌شد، استقبال از این رقابت‌ها بسیار خوب بود. حتی تا بیش از 200 رأس اسب هم قرار بود در این جشنواره شرکت کنند که ما در سال اول ظرفیت پذیرش این تعداد را نداشتیم. وی افزود: این جشنواره در 2 گروه آیندگان مادیان و نریان از زیر یک سال تا بالای 7 سال برگزار شد. صفوی تصریح کرد: اسب‌ها بر اساس آیتم‌های مختلفی همچون سروگردن، پشت‌وپا و اتصالات‌بندی ازسوی 3 داور بین‌المللی از روسیه، آلمان و اوکراین ارزیابی شدند. وی اظهار کرد: از این 126 اسب، حدود شصت‌هفتاد تا از خارج استان و سراسر کشور هستند و الباقی از درون استان در این جشنواره شرکت کردند.

 

داور اکراینی، پاگیر مسابقات ایرانی!
3 داور زن روسی، اکراینی و آلمانی در میانه مانژ مدام در حال ورانداز اسب‌ها هستند. ترکمن‌های اصیل به جلوه زیبایی‌شان مقابل داوران ایستاده‌اند و آن‌ها به ثبت امتیاز مشغول‌اند. داور اکراینی، ماریانا ماچوک، خودش یک پرورش‌دهنده اسب اصیل ترکمن است. 25 رأس اسب ترکمن هم دارد. ماریانا درباره حضورش در ایران گفت: 20 سال پیش به عنوان یک توریست به ایران آمدم و حتی فکرش را هم نمی‌کردم یک روز این‌قدر عاشق اسب اصیل ترکمن شوم. این چهارمین‌بار است که برای داوری به ایران می‌آیم و خودم اسب ترکمن دارم. مارچوک با اشاره به میزبانی ایران و کیفیت اسب ایرانی اظهار کرد: ایرانی‌ها همیشه بهترین میزبانی را دارند؛ چه زمانی که مسابقات در تهران برگزار می‌شود و چه حالا که مشهد میزبان بود. اسب‌هایی هم که ما قضاوت کردیم، خیلی خوب بودند و از انتظار من بهتر بودند. قاضی میدان اسب‌های اصیل ترکمن خاطرنشان کرد: ما همان‌طور که در مسابقات جهانی قضاوت می‌کنیم، اینجا هم داوری می‌کنیم. شما بهترین اسب‌ها را دارید و اگر اسب‌های خوبی را برای پرورش انتخاب کنید، می‌توانید حرف‌های زیادی برای گفتن در عرصه جهانی داشته باشید.

 

اعتباری برای اسب‌ها
دبیر اجرایی جشنواره درباره جوایز این دوره از جشنواره صحبت از یک‌ونیم‌میلیون تومان برای اسب اول و یک‌میلیون برای اسب دوم می‌کند؛ صحبتی که تعجب‌برانگیز است. او در پاسخ به این سؤال که آیا این جوایز خیلی کم نیست، گفت: حقیقت آن است که هزینه اعزام هر اسب از مثلا شهری مثل تهران یا اصفهان به مشهد حدود 2میلیون تومان می‌شود؛ اما این جوایز در همه جشنواره‌ها مرسوم است و بیشتر از رقم جایزه، اهمیت این جشنواره‌ها اعتباری است که به اسب مالکیان می‌دهند. وی افزود: یک مالک می‌داند وقتی اسب در چنین‌جشنواره‌ای برنده شود، به اعتبار اسبش افزوده می‌شود. مثلا اگر قیمت اسبش 100میلیون باشد، 100میلیون روی قیمت اسبش می‌رود. ازاین‌حیث، شرکت در این جشنواره‌ها برای مالکان اسب‌ها منطقی و به‌صرفه است.

 

قهرمانی‌ها؛ از مادیان آیندگان تا نریان آیندگان
در پایان این جشنواره در بخش مادیان آیندگان، اسب مارالین، پرنسس و دلارام و رزالین به‌ترتیب اول تا سوم شدند. مقام مشترک سومی در این بخش برای دلارام و رزالین به دست آمد. در بخش نریان آیندگان اسب آی‌تکه‌ابیورد، دولت شاه و شاه یار به‌ترتیب اول تا سوم شدند. اسب‌های آرچمان گز، ستاره سهیل و بهار در مادیان یک‌ساله، گوهرناز کلاته، سارینا و هدیه آریادشت در مادیان دوساله، غزال، سپیدار و آترین توسکانا در مادیان سه‌ساله، الماس، گل امید و گل خاتون بختیاری در مادیان چهار تا شش‌ساله و توران 5، جانان و ایران گل در مادیان 7 سال به بالا به‌ترتیب عنوان‌های اول تا سومی هر دسته را به دست آوردند. همچنین اسب‌های منه‌باخ امید، حیدربابا صدر و ژاور در نریان یک‌ساله، شاهکار، گنج نادر و ارشیا در نریان دوساله، البرز شهروز، شایان و آرارات در نریان سه‌ساله، بالامان، خان‌بولگ و عجب‌شیر در نریان چهارتا شش‌ساله و شبدیز، کامران 3 و آلپای صحرا در نریان بالای 7 سال به‌ترتیب اول تا سوم شدند.

دیگر مطالب

پربیننده ترین مطالب