یک کارشناس با اشاره به اینکه جنگلتراشیها دلیل گل آلود بودن سیلاب اخیر بوده است گل و لای را خطرناکتر از سیل دانست.
قتی به فیلم سیلابهای دیگر کشور ها نگاه میکنیم و با سیلاب اخیر کشور مقایسه میکنیم، متوجه شدت گل آلود بودن سیلاب کشور در مقایسه با سیلاب در دیگر کشورها میشویم، ی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان ترکمن به نقل از فارس، محمد کهنسال فعال محیط زیست در خصوص لایروبی رودخانهها و تالابهای کشور و ملاحظات آن گفت: برای لایروبی باید دو مقطع زمانی را در نظر بگیریم، شرایط حال کشور و شرایط عادی.
وی در ادامه توضیح داد: در مقطع کنونی که آبراههای کشور به دلیل عدم توجه بلند مدت به مساله آبخیزداری و قطع درختان جنگلی حجم بسیار زیادی گل و لای مواجه شده است، که با شدت گرفتن بارندگیها میتواند موجب بروز سیلاب شوند اما در شرایط عادی لایروبی اکوسیستمهایی مثل تالاب توصیه نمیشود.
این کارشناس مهندسی عمران آب اظهار داشت: در اکوسیستمهایی مثل تالاب زیستمندان خاصی مانند فیتوپلانکتونها و یا دوزیستان زندگیمیکنند که لایروبی میتواند حیات آنها را به خطر بیاندازد و رژیم هیدرولیکی این اکوسیستمها را از بین ببرد.
وی ادامه داد: شدت گل آلود بودن سیلاب کشور خطرناکتر از سیلاب بوده است و علت آن تخریب جنگلها در بالادست رودخانهها و جنگلتراشیهای گسترده بوده و از آبخیزداری غافل بودهایم.
وی تجاوز به حریم رودخانهها را در دهههای گذشته مهمترین عامل خسارات اخیر عنوان کرد و اظهار داشت: شدت خسارات در حوزه زاگرس به دست اندازی به جنگلها بیشتر از دیگر نقاط بود.