به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان ترکمن به نقل از ایرنا، استان گلستان روزهای 24 و 25 دیماه میزبان حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری، هیات وزیران و اعضای کابینه دولت دوزادهم بود.
دولت یازدهم و دوازدهم در چند سال گذشته اهتمام ویژه ای به استان گلستان داشته و این مساله باعث تسریع در روند توسعه آن شده است، روندی که با وجود تفکیک این استان از مازندران در سال 76، بر اساس انتظارات پیش نرفت و جبران آن در دستور کار دولت حسن روحانی قرار گرفت.
در دور قبلی سفر رییس جمهوری به استان گلستان، پروژه های مهمی در دستور کار قرار گرفت که زهکشی زمین های کشاورزی، افزایش باغات زیتون، توسعه بوم گردی و توسعه مراکز بهداشتی و درمانی از مهمترین آنها بود که ضمن ایجاد اشتغال و افزایش تولیدات صنعتی و کشاورزی، درآمدزایی مردم این استان را در پی داشته است.
بررسی ها نشان می دهد همزمان با سفر اخیر رئیس جمهوری به این استان بخش عمده مصوبات سفر قبلی اجرا شده است؛ افتتاح مرکز تروما و اورژانس 152 تختخوابی شهید نبوی گرگان به عنوان بزرگترین و مجهزترین پروژه طرح تحول نظام سلامت در استان گلستان، بهره برداری از بزرگترین مجتمع تولید میگوی شمال کشور، توسعه طرح زهکشی اراضی کشاورزی استان و افتتاح چندین هتل برای توسعه گردشگری از مهمترین طرح های افتتاح شده توسط رئیس جمهوری در این سفر است.
همزمان با این سفر، مجموعا 586 طرح و پروژه افتتاح شده و یا عملیات اجرایی آن آغاز شد که این پروژه ها با سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی صورت گرفته است.
افتتاح کارخانه شورآبه ید گلستان
کارخانه شورآبه ید گلستان یکی از پروژه هایی است که در این سفر افتتاح شد؛ این واحد صنعتی به عنوان بزرگترین پروژه تولید ید کشور با سرمایه گذاری 800 میلیارد ریال است؛ این شرکت از واحدهای توسعه ای زیر مجموعه کانسار خزر (تنها تولید کننده ید کشور) است که در 27 کیلومتری شمال آق قلا و در نزدیکی مرز اینچه برون واقع شده است.
این واحد صنعتی حداکثر حدود 350 تن ید در سال تولید خواهد داشت که از این میزان حدود 25 تا 30 درصد آن نیاز داخل کشور را تامین خواهد کرد و بقیه آن به کشورهایی همچون هند، چین، ایتالیا و کشورهای همسایه صادر خواهد شد. با اجرای این طرح، علاوه بر ایجاد اشتغال برای یکصد نفر، نیاز کشور به ید، صددرصد تامین خواهد شد و پیش بینی می شود با صدور مازاد این محصول، سالانه 6میلیون دلار صادرات انجام شود.
توسعه راه آهن اینچه برون
استان گلستان یکی از استان های مهم کشوردر شبکه حمل و نقل ریلی محسوب می شود. نزدیکی به خطوط راه آهن سراسری، موقعیت ممتاز در شبکه حمل و نقل بین المللی و مجاورت با بندر اینچه برون، به عنوان یکی از نقاط استراتژیک صادرات کشور، اهمیت آن را صدچندان کرده است.
اتصال راه آهن اینچه برون به راه آهن ترکمنستان و قزاقستان، برقی کردن راه آهن اینچه برون- تهران در کنار اجرای راه آهن گرمسار –مشهد، از مصوباتی بود که در دور اول سفر رئیس جمهور به این استان تصویب شد، بر این اساس در اردیبهشت سال 93 ، پروژه اتصال راه آهن گرگان- اینچه برون تکمیل و با حضور روسای جمهور، ایران، قزاقستان و ترکمنستان به بهره برداری رسید.
گفتنی است 146 کیلومتر این پروژه در خاک قزاقستان، 700 کیلومتر آن در خاک ترکمنستان و 80 کیلومتر آن در خاک ایران است که با بهره برداری از این طرح، حجم صادرات محصولات کشاورزی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به کشورهای حوزه روسیه و چین افزایش قابل توجهی یافته است.
از سوی دیگر اجرای خط آهن گرگان – مشهد از طرح هایی است که در دور دوم سفر دولت به این استان آغاز شده است.
در همین حال، دولت با تخصیص یک میلیارد و دویست میلیون یورو، طرح برقی کردن راه آهن تهران گرگان را آغاز کرده و پیش بینی می شود با اجرایی شدن این طرح، علاوه بر کاهش 30 درصدی زمان سفر از تهران به گرگان، ظرفیت انتقال بار از سه میلیون و 500 هزار تن فعلی به 10 میلیون تن افزایش یابد.
بهره برداری از بزرگترین مجتمع تولید میگوی شمال کشور
دولت در دور اول سفر خود به استان گلستان ، موضوع ایجاد مجتمع تولید میگوی شمال کشور را در دستور کار قرار داد و حالا با گذشت پنج سال و در دومین سفر روحانی به این استان، این وعده محقق شده و بزرگترین مجتمع تولید میگوی شمال کشور در جریان سفر رئیس جمهور به این استان افتتاح شد.
کلنگ افتتاح این مجتمع، 10 سال قبل بر زمین خورده بود، اما تا پیش از دولت یازدهم، پیشرفت قابل توجهی نداشت و از 4 فاز آن، تنها یک فاز انجام شده بود و زیرساخت کانال های آبرسانی 2، 3 و 4 انجام نشده بود که در دولت یازدهم با اختصاص 20 میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت آن، اکنون کانال های آبرسان ساخته و به بهره برداری رسیده است.
در این طرح که در چهار فاز طراحی شده است تولید میگو از نوع «وانامی» هدف گذاری شده و اکنون با تامین 20 میلیارد تومان اعتبار دولتی و مشارکت40 میلیارد تومانی بخش خصوصی، سایت پرورش میگو شهرستان گمیشان به عنوان تنها مزرعه تولید میگوی شمال کشور به بهره برداری رسیده است. بر اساس گزارش ها نزدیک به 150 نفر از جوانان در این مکان به کار می پردازند.
افتتاح و کلنگ زنی هفت طرح درحوزه آبرسانی
افتتاح و کلنگ زنی هفت طرح درحوزه آبرسانی از دیگر پروژه هایی بود که در سفر رییس جمهوری به استان گلستان انجام شد؛ بهره برداری از هفت هزار هکتار از شبکه آبیاری و زهکشی «قره سو» و «زرین گل» با هزینه اجرایی 565 میلیارد ریال در شمال شهرستان علی آباد کتول از جمله این طرح ها بود.
برای اجرای این طرح 55 کیلومتر کانال آبرسان و اصلی، زهکشی به طول 64 کیلومتر و الگوی مدیریت مشارکتی آب انجام شده و اجرای این طرح باعث کاهش هدررفت آب، افزایش ضریب تامین آب کشاورزی و صنعت و مشارکت مردمی در مدیریت آب می شود.
در همین حال، سد لاستیکی گنبد با حجم تنظیمی 2.5 میلیون متر مکعب با هزینه اجرایی 92 میلیارد ریال به بهره برداری رسید. این سد به منظور تنظیم آب اراضی حاشیه رودخانه گرگانرود به میزان 2.5میلیون متر مکعب، بهبود آبگیری ایستگاه های پمپاژ و شبکه های آبیاری و زهکشی احداثی در حاشیه رودخانه گرگانرود در سطح سه هزار هکتار، افزایش سطح تراز آب و تسهیل در انتقال آب به مزارع به روش پمپاژ و جلوگیری از کف کنی رودخانه احداث شده است.
همچنین عملیات اجرایی فاز اول طرح آبرسانی به شهرها و روستاهای نوار مرزی با مشارکت بخش خصوصی با سرمایه گذاری صد میلیارد تومانی با هدف تامین آب شرب شهرهای مراوه تپه، گنبد، مینودشت و گالیکش و 130 روستای واقع در نوار مرزی استان گلستان در سال افق طرح (سال 1415) با تامین آب از منابع آب زیرزمینی و سطحی سد نرماب نیز از طرح هایی بود که عملیات اجرایی آن با حضور وزیر نیرو انجام شد.
راه اندازی مجهزترین پروژه طرح تحول نظام سلامت استان
راه اندازی مرکز 152 تختخوابی اورژانس و ترومای شهید کمال الدین نبوی در بیمارستان 5 آذر شهر گرگان از دیگر اقدامات رئیس جمهوری در سفر به استان گلستان بود. این مرکز با زیربنای بیش از 11 هزارمتر مربع و اعتبار افزون بر 910 میلیارد ریال، بزرگترین و مجهزترین پروژه طرح تحول نظام سلامت در استان گلستان است. این مرکز در هفت طبقه و دارای بخش های مختلفی است که در کوتاهترین زمان ممکن یعنی از اردیبهشت 96 تا دی 97 تکمیل و آماده بهره برداری شد.