یکشنبه, آذر ۴, ۱۴۰۳
spot_img
خانهگزارشروزه داری در ماه مبارک رمضان ، قرآن کریم و شب قدر...

روزه داری در ماه مبارک رمضان ، قرآن کریم و شب قدر ، مهمترین عوامل وحدت میان مسلمین است

ماه رمضان و روزه گرفتن مسلمانان یک جنبه سازندگی برای بعد مادی انسان دارد و یک جنبه تزکیه برای بعد معنوی و انسان به واسطه تزکیه نفس این لیاقت را دارد که به مقام قرب الهی برسد که هیچ مخلوق دیگری لایق این مقام نخواهد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان ترکمن به نقل از رابط خبری مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور، حجت الاسلام والمسلمین علی خیرخواه ضمن تبریک فرا رسیدن میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام، گفت : امام مجتبی علیه السلام اسوه زهد و پارسایی، کمال ، شجاعت، ایثار و ادب است و با آمدنش شادی را به خانه اهل بیت علیهم السلام ‌آورد.
وی افزود : حلم بی‌‌پایان، علم فراوان، جود و عبادت، زهد و بلاغت، تواضع و شجاعت آن حضرت، نه دوست بلکه دشمن را به اعتراف و اعجاب واداشته است؛ و فضیلت و افتخار، آن است که دشمن به آن گواهی دهد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت شمال کشور با بیان فضیلت ماه مبارک رمضان و اهمیت روزه داری گفت : ماه رمضان و روزه گرفتن مسلمانان یک جنبه سازندگی برای بعد مادی انسان دارد و یک جنبه تزکیه برای بعد معنوی و انسان به واسطه تزکیه نفس این لیاقت را دارد که به مقام قرب الهی برسد که هیچ مخلوق دیگری لایق این مقام نخواهد بود.
وی اظهار داشت : قرآن کریم به سه عامل وحدت در ماه مبارک رمضان اشاره دارد و لذا روزه ، نزول قرآن و شب قدر ، عوامل وحدت میان مسلمین است.
علی خیرخواه در ادامه به اهمیت ماه مبارک رمضان و روزه داری ، بعنوان اولین عامل وحدت بین مسلمین پرداخت و افزود : در دنیای پرآشوب مسلمین که هر روز شاهد اختلاف افکنی در آن هستیم، ماه مبارک رمضان میتواند به عنوان عامل کلیدی پیوند دهنده و تحکیم کننده اتحاد بین مسلمانان باشد. توجه به صله رحم، دوستی و مودت بین افراد و دولت ها، انفاق ، رفع خصومت از مولفه هایی هستند که می تواند بین مسلمین مودت و اتحاد ایجاد نماید.
رییس مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور تصریح کرد : روزه ماه رمضان به اجماع فقهای فریقین واجب و ضروری دین است و فلسفه وجوب آن ، تقوا و نیز ایجاد احساس گرسنگی مشترک میان فقیر و غنی و در نتیجه انگیزش حس مسئولیت اجتماعی در طبقه غنی است.
وی دومین عامل وحدت مسلمین را ، قرآن کریم برشمرد و گفت : هیچ مسلمانی شک ندارد که کتاب قرآن منشور هدایت و سعادت همه مردم جهان است، «هدی للناس و بینات من الهدی و الفرقان » قرآن نه تنها خود عامل وحدت است ،بلکه راهکارها و زمینه‌های ایجاد وحدت اسلامی را نیز ارائه می‌کند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت شمال کشور تصریح کرد : عامل سوم وحدت، شب قدر است. همه مسلمین بر عظمت شب قدر و فرصت استثنایی آن آگاهند و جدای از تعیین زمان آن بین شب‌های ۲۱ و ۲۳ که اغلب عقیده شیعه بر آن است و نیز شب ۲۷ که به اعتقاد اهل سنت است، در حقیقت و اصل وجود آن اختلافی نیست و بنابراین پیروان اهل سنت و شیعه می‌توانند به امید نیل به فیض شب قدر ، هر سه شب ۲۱ و ۲۳ و ۲۷ را به تهجد بگذرانند و مجالس احیا را مشترک برگزار کرده و ادعیه‌ای چون قرآن بر سر گرفتن، مجیر، جوشن کبیر و … به طور جمعی زمزمه کنند.
خیرخواه در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت : رفتارهای وحدت‌گرایانه‏ای که در خطبه شعبانیه نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) در خصوص ماه مبارک رمضان بیان شده چون تلاوت قرآن، کمک به مستمندان، تحسین تعاملات اجتماعی، اطعام، نمازهای مستحب و … همه مورد تأیید فریقین بوده و بحمد الله روسا و رهبران کشورهای اسلامی در آستانه ماه رمضان از طریق رسانه‌های صدا و سیما آن را برای مردم خود نقل می‌کنند و با این کار تصویر واحدی از این کشورها به جهان منعکس می‌شود و امیدواریم با بصیرت ملت های مسلمان و به برکت ماه مهمانی خداوند متعال ، اتحاد مسلمین موجب خنثی شدن نقشه های شوم دشمنان شده و پرچم صلح و وحدت و برادری در سراسر جهان به احتزاز در آید و امت اسلامی بتوانند با ورود در ماه مبارک رمضان و برگزاری نماز عید فطر در یک روز اقتدار و عظمت و شکوه اسلامی را به نمایش بگذارند.

دیگر مطالب

پربیننده ترین مطالب